16 aug. 2015

Lily, alt caine ingropat de viu

Imagini si text care pot afecta emotional! 

Un alt caz de caine ingropat de viu s-a petrecut in Africa de Sud, cu trei sau patru ani inainte de Athena – dar cine stie cate cazuri au mai fost, sunt si vor fi si nimeni nu le stie, nu le va sti?

Se numeste Lily si isi petrecea viata in Cape Town, cautand mancare pe strazile orasului si intr-o zi a ajuns in curtea unei scoli, ceea ce l-a enervat pe director. Era piele si os, semiparalizata la picioarele din spate - afectiune dobandita cand era pui, de la o lovitura. Pentru ca a indraznit sa faca mizerie intr-o sala de clasa, directorul scolii a ordonat portarilor sa scape de ea. Acestia au tarat-o afara din curtea scolii, dar directorul a insistat sa o faca sa dispara. 
Ce s-au gandit atunci?! S-o ingroape de vie. Au asezat cainele pe fundul unei gropi adanci si aproape au acoperit-o, indiferent la scancetele animalului in suferinta – de mila, probabil, i-au lasat capul afara. Douazeci de minute a stat cainele ingropat, pana au venit salvatorii, anuntati de un om cu suflet - una dintre femeile care spala vasele la scoala a sunat la International Fund for Animal Welfare’s Mdzananda Animal Clinic, organizatie infiintata in anul 1969 in Canada si care acum salveaza animale / populatii de animale si habitate din peste 40 de tari, oferind asistenta tuturor animalelor in nevoie, fie ca e vorba despre caini si pisici, animale salbatice sau animale salvate in dezastre. De asemenea, sunt preocupati si de educarea populatiilor in vederea stoparii cruzimii impotriva animalelor sau a vanatorii in exces, cum sunt cazurile balenelor si focilor care sunt ucise in scop pur comercial.
Lily a fost dusa la o clinica veterinara unde s-a constatat ca avea coloana vertebrala afectata in doua locuri. A urmat unele tratamente de hidroterapie, acupunctura si altele, care au ajutat-o sa-si recapete mobilitatea picioarelor din spate si i-au tratat incontinenta. A castigat in greutate si muschii s-au dezvoltat. Tratamentul a fost de durata, dar dragostea oamenilor a ajutat-o sa invinga toate neajunsurile. Acum si-a gasit un camin definitiv in casa unei jurnaliste liber profesioniste, voluntar la organizatia care a avut grija ca Lily sa fie salvata. Desi mai are de recuperat, Lily e acum un caine fericit si iubit.

Unul dintre portari, Poto Mfengu, mai tarziu, a afirmat ca n-ar fi vrut sa faca asa ceva, dar era disperat sa-si pastreze slujba – in final, tot a pierdut-o. Avocatii directorului au sustinut ca declaratiile celor doi sunt mincinoase. Cei doi portari au fost arestati si acuzati de cruzime impotriva animalelor, fiind pedepsiti la 150 de ore de munca in folosul comunitatii la Mdzananda Animal Clinic, unde era ingrijita si Lily. Cainele si tortionarul lui s-au intalnit pentru prima data dupa acele momente de cosmar. Bineinteles ca animalul nu ii purta ranchiuna si ii accepta mangaierile. Poto Mfengu a ajuns sa fie voluntar in acea clinica, declarand ca si-a gasit vocatia.


Nici directorul nu a scapat, si a fost acuzat de neglijenta, tortura si cruzime pentru ingroparea cainelui, precum si acuzatia ca a provocat suferinte inutile – toate acuzatiile fiind facute in baza legii privind protectia animalelor. Pentru ca a scapat de pedeapsa, cei de la clinica au facut plangere si directorul a fost arestat si inchis. In iulie 2015 a inceput un program privind educatia... umanitara si trebuie sa il termine daca vrea un dosar penal din nou imaculat.


Povestea catelusei Lily a retrezit constiinta oamenilor din Africa de Sud cu privire la faptul ca si animalele trebuie protejate. Lucrand pentru astfel de organizatii unii dintre cetateni si-au gasit primul lor loc de munca unde sunt platiti bine si tratati omeneste, reusind sa se salveze din saracia lucie in care traiau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NU sunt medic veterinar si nu pot raspunde la orice intrebare, dar va multumesc ca sunteti aici. Am ales moderarea comentariilor deoarece unii oameni folosesc cuvinte "urâte". Comentariile vor apărea imediat cand le accesez. Mulţumesc pentru înţelegere.